Когато Милан започна да търси креативен футболист в атака към края

...
Когато Милан започна да търси креативен футболист в атака към края
Коментари Харесай

Новото попълнение на "Милан" - строител, куриер, шофьор

Когато " Милан " стартира да търси изобретателен футболист в офанзива към края на трансферния прозорец (31 август), за основен претендент бе считан Ромен Фавр от френския " Брест ", само че прекосяването му пропадна. Тогава грандът от Милано се обърна към " Аталанта " за руснака Алексей Миранчук, само че договарянията зациклиха и нямаше време да бъдат приключени. 

Тогава " Милан " откри вид от Серия Б - Жуниор Месиаш от " Кротоне ". Сделката бе завършена като взимане чартърен против 2.6 млн. евро, с опция за откупуване на правата на бразилеца против 5.4 млн.

През предишния сезон роденият в Белу Оризонте Месиаш вкара 9 гола, направи 14 асистенции и 105 пъти сполучливо преодоля противникови бранители. А в тандем с двуметровия нигериец Нванкво Сими бяха в основата на над половината голове на " Кротоне " (29 от 45).

Отличителната линия на Жуниор е брилянтната техника.

" Дрибълът - това идва от улицата, от Бразилия. Не съм играл за юношески тимове, просто се развличах с другари. Бяхме свободни, всеки правеше, каквото изиска. Но разбирахме, че финтовете би трябвало да са потребни, освен ефектни. Смисълът на футбола е успеха. Помня Зидан - неговият жанр доста ми харесваше. Той действаше по този начин умерено, дейно и красиво! Сега футболът е тактичност, не доближават ярки играчи. А би трябвало повече представление. "

На 20 години (през 2011-а) Месиаш идва от Бразилия в Торино дружно с жена си и сина си, с цел да търси издръжка. В града е към този момент по-големият му брат, който му оказва помощ да си откри работа. Футболът изобщо не влиза в проектите.

Месиаш се заселва в покрайнините на Торино - в квартал " Бариера ди Милано ". Първо за мизерни центове почиства и заглажда остарели тухли, останали след разрушение на къщи. Продължава като строител, а по-късно - във компания за продажба на битова техника като пощальон и водач.

Покрай работата се сприятелява с сътрудници перуанци, с които стартира да играе за любителския " Спорт Варик " в градския аматьорски шампионат. Тимът става първенец, а Месиаш е наименуван от съотборниците си Фигурата.

През 2016-а получава италианско поданство и някъде по това време е видян от професионални клубове. На 25 година дебютира в Серия D (в " Касале " ), на 27 - в Серия С (в " Гозано " ), на 28 е към този момент в Серия Б (в " Кротоне " ), а на 30 попадна в " Милан ".

" На какво ни учи моята история? Винаги да имаш религия - споделя Жуниор. - Разбира се, би трябвало и да ти провърви, само че без труд нищо не става. Никога не съм се считал за мощен футболист, дори бях убеден, че съм по-слаб от другите. Затова доста упражнявах. И съм признателен на Бог, той е всичко за мен. Това е като въздуха, не бих могъл без него. Той ми дава убеденост в това, което върша. Благодаря на Бог за това, че всичко, което става с мен, има смисъл. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР